Студенти ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до космічного хакатону NASA Space Apps Challenge 2022, який проходив 1-2 жовтня.

Участь у цьому проєкті стала можлива завдяки зусиллям Віталія Дідука, який залучений до діяльності Громадської організації «АСОЦІАЦІЯ НООСФЕРА» на волонтерських засадах як науковий радник (ментор) у Noosphere Engineering School із розробки вбудованих систем керування, ІоТ, розробки систем телеметрії, локального контролю та дистанційного керування на базі мікропроцесорної техніки та однопалатних мікрокомп’ютерів, розробки WEB-орієнтованих інформаційних систем, ігрових навчальних систем.

Локальний етап хакатону відбувся онлайн. А черкаські учасники мали змогу взяти участь в події офлайн в Інжиніринговій лабораторії Noosphere Engineering School. Тема хакатону NASA Space Apps Challenge 2022 — Make Space. Учасники мали змогу продемонструвати вміння створювати освітні ігри, інтерактивні програми для демонстрації даних, короткі відео про зміни клімату та інше. Конкурсні завдання охоплюють як розробку високотехнологічних проєктів, так і творчі напрямки.

На локації Noosphere побували студенти спеціальностей «Прикладна фізика та наноматеріали», «Фізика та астрономія», «Середня освіта (Фізика)»: Дана Орєхова, Вікторія Приходько, Наталія Скорик, Каріна Бондаренко, Сергій Власенко які познайомилися з можливостями, що відкриваються при роботі над власними проєктами в Інжиніринговій школі Noosphere. Обговорили їхні власні вподобання та можливі перші кроки в освоєнні інженерних спеціальностей.

NASA Space Apps Challenge 2022 минув насичено і продуктивно. Участь в проєкті дала змогу студентам не тільки перевірити себе на міцність, а й поспілкуватися з чудовими менторами та отримати таку необхідну в наш час психологічну розрядку.